Cel puțin așa arată un studiu realizat de portalul de turism online Vola.ro. "În acest moment, prețurile pentru toate pachetele noastre de Revelion sunt cu aproximativ 10% mai mici decât cele de anul trecut, fapt datorat introducerii mai multor curse low cost, dar și a ofertelor de early booking pe care le punem la dispoziția clienților”, a declarat Ioana Bălănescu, Manager Turism Vola.ro. Prețul de 282 euro de persoană este disponibil pentru Roma și include transport cu avionul, 4 nopți de cazare în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie și asigurare medicală. Următorul în top este Istanbulul, unde același tip de pachet poate fi cumpărat cu 346 euro de persoană.

Cu puțin peste 350 euro sunt disponibile destinații precum Madrid, Atena sau Amsterdam, unde pachetul de Revelion are prețuri de 351 euro, 360 euro, respectiv 380 euro, în care sunt incluse biletul de avion, cazare pentru 4 nopți și asigurarea medicală. Destinațiile preferate de români pentru Revelionul trecut au fost Roma, Viena și Paris. Iar vestea bună este că, potrivit aceluiași studiu. ultimele două destinații au prețuri chiar mai accesibile decât în 2013. Astfel, anul acesta cei care decid să călătorească la Paris de Revelion vor plăti aproximativ 460 euro de persoană, iar pentru Viena 413 euro. Pentru turiștii români care preferă să aleagă o destinație exotică și luxoasă, cea mai populară alegere este Dubai, unde sunt disponibile pachete cu bilet de avion și 7 nopți de cazare la hotel de 5 stele, de la 1.200 euro de persoană.

„Anul acesta ne asteptăm la o creștere cu cel puțin 20% a cererii pentru city break-uri de Revelion în afara țării, iar din cifrele de până acum Roma, Viena si Dubai sunt cele mai solicitate destinații, trend care s-a observat încă de anul trecut”, a mai declarat Ioana Bălănescu. Turiștii care preferă sa petreacă Revelionul în orașe din străinătate au în general între 25 și 35 de ani și aleg această variantă datorită raportului preț-calitate pe care marile capitale europene îl oferă și nu în ultimului rând datorită prețurilor, care deși includ transport cu avionul, sunt totuși de cele mai multe ori mai mici decât cele pentru petrecerea Revelionului în țara noastră.