Și anul acesta, pe primul loc în preferințele românilor, se află litoralul bulgăresc, preţul unei nopţi de cazare fiind undeva între 20 de euro și 60 de auro pe noapte de persoană. În total, un pachet cu tot cu transport, poate ajunge la 300 de euro, pentru trei nopți, la hotel de patru stele.

Pe locul doi se află Grecia (Paralia Katerini, Rhodos), prețul pentru o noapte de cazare variind de la 30 la 65 de euro, în cameră dublă, cu mic dejun inclus. Prețul mediu pentru un pachet cu tot cu transport ajunge la 350 de euro de persoană.

Bineînțeles, în topul preferințelor românilor se află și Turcia, în Antalya, de exemplu, costurile pentru un pachet de trei nopți apropiindu-se de 400 de euro de persoană, cazare la patru stele.

Agențiile au vândut bine, anul acesta, și Lisabona, un circuit de trei nopți, la hotel de patru stele cu mic dejun inclus, transport cu avionul și transfer (taxele de aeroport incluse), plus un tur de oraș de jumătate de zi cu autocar și ghid local fiind de 420 euro – 450 euro.

De asemenea, câteva orașe europene s-au aflat pe lista turiștilor. Astfel, Roma, Praga și Barcelona au fost bifate de un număr semnificativ de români, prețurile fiind similare cu cele pentru Bulgaria și Grecia: 300 de euro pentru trei nopți, cu transport inclus.

De cealaltă parte, pe litoralul românesc, cele mai căutate stațiuni au fost Mamaia și Vama Veche. ”Anul acesta au mers mai bine și rezervările, inclusiv pe early booking. Mamaia are 50% dintre locurile disponibile pentru 1 Mai, rezervate și achitate, 80% dintre unitățile de cazare urmând să fie deschise. Deja avem unele hoteluri care sunt fully booked și nu mai primesc rezervări, precum Tomis – plin cu turiști din Marea Britanie -, IAKI sau Golden Tulip”, spunea zilele trecute Corina Martin, președinte Asociației Litoral – Delta Dunării (ALDD).