De fapt, există câteva rase de câini despre care se știe că sunt obraznici. Asta nu înseamnă că nu sunt potriviți pentru a-i ține în casă sau că aveți un câine rău, deoarece, de obicei, au nevoie de atenție și dresaj adecvate.

Iată care sunt cele agresive rase de câini și unele dintre ciudățeniile lor, potrivit The Dog Snobs.

 1. Airedale Terrier

Terrierii Airedale fac parte din familia terrierului și sunt cunoscuți pentru că, aparent, au o energie nelimitată. De asemenea, sunt foarte voinici și încăpățânați.

La început, par niște câini distrași, mereu ocupați de ceva, dornici să se joace. Cu toate acestea, la un moment dat, s-ar putea să realizezi că energia lor pare interminabilă.

Când se plictisesc, pot săpa gropi în grădină. Antrenamentul este crucial pentru un Airedale Terrier, pentru plimbări și excursii regulate în parc.

 1. Akita

Akita au o privire distinctă. Sunt câini de pază cunoscuți ca vânători tăcuți, ceea ce înseamnă că nu latră, dar vă vor anunța dacă există probleme.

Acești câini știu că sunt puternici și le place să creadă că sunt șefii. Sunt capricioși și tind să aibă schimbări dramatice ale dispoziției care îi pot face să devină agresivi  mai ales când se simt amenințați.

Dacă reușiți să depășiți natura sa capricioasă, Akita este o rasă mare de câini pufoși pe care o veți adora.

 1. Alaskan Malamute

Sunt câini maiestuoși. Au acest aspect uimitor, începând de la blană, și până la statură.

Pot fi încăpățânați și, datorită dimensiunii, dacă se hotărăsc să te ducă la plimbare, poți ajunge să fii târât pe stradă. Din fericire, Alaskan Malamute sunt relativ ușor de îngrijit cu un antrenament bun, un regim de exerciții și mult spațiu pentru a alerga. Asigurați-vă că investiți într-o lesă solidă.

 1. Border Collie

Border Collie sunt adorabili cu blana pufoasă și expresiile drăguțe. Antrenarea lor înseamnă o provocare, deoarece nu le place să asculte. Border Collie au nevoie de multă stimulare mentală și fizică.

 1. Bulldog

Inițial crescuți pentru a îndruma vacile, câinii din această rasă sunt înverșunați și tenace.

Deși sunt mici, sunt ușor de intimidat. De aceea, buldogilor nu le place să li se spună ce să facă.

 1. Bull Terrier

Bull Terrierii și-au câștigat o reputație destul de proastă în mass-media. Deși  multe din cele care s-au spus despre acești câini poate fi greșit, această rasă de câini poate fi foarte obraznică.

Dacă decideți să luați un Bull Terrier în casă, pregătiți-vă de un război constant împotriva încăpățânării și neascultării de care dau dovadă.

 1. Chow-Chow

Chow-Chow sunt ca niște urși mai mici, care, la început, par manierați și înțelepți. drăgălași și adorabili. Cu toate acestea, mulți nu știu cât de dificil poate fi un câine Chow-Chow.

Sunt câini incredibil de încăpățânați. Trebuie să începi să-i antrenezi de la o vârstă fragedă, altfel nu vor mai respecta nicio regulă.

Dacă aveți deja un Chow-Chow mai în vârstă, ar putea fi greu să-l antrenezi și să-l faci să-ți urmeze regulile.

 1. Cocker spaniol

Cockerul spaniol este un câine care se simte foarte fericit, este afectuos și jucăuș. Acești câini sunt destul de populari datorită loialității lor.

Cu toate acestea, tind să dezvolte ușor anumite maniere proaste. Au caractere nevrotice, ceea ce îi poate face extrem de greu de stăpânit. Paranoia lor îi poate determina să atace oamenii și alte animale pe care le percep ca fiind amenințări. Asta nu înseamnă că a avea un Cocker spaniol în casă poate fi periculos.

 1. Teckel

Sunt acei câini de talie mică, cu personalitate mare. Au caracteristici fizice unice, dar pot fi și foarte încăpățânați și incredibil de răutăcioși.

Dacă-i lăsați nesupravegheați pentru o perioadă, s-ar putea să-i găsiți ronțăind cablurile de la televizor. Cu toate acestea, nu sunt câini răi: acest comportament apare, de obicei, pentru că se plictisesc.

 1. Dalmațian

Dalmațienii pot părea la început niște îngeri pătați, dar sunt câini incredibil de energici.

Sunt însoțitori grozavi și sunt o rasă excelentă de câini de familie, dar au nevoie de mult exercițiu. Dalmațienii pot deveni distructivi și se pot angaja în comportamente rele atunci când se plictisesc și nu sunt stimulați.

Această rasă de câini are nevoie de spațiu pentru a alerga, de  multe plimbări și timp de joacă pentru a-i menține fericiți, sănătoși și docili.

 1. Golden Retriever

Golden Retriever sunt o rasă de câini adorabili. Le place să meargă la plimbare, să tragă un pui de somn pe canapea sau să se răsfețe. Cu toate acestea, când se plictisesc, pot avea maniere proaste.

Le place să mestece lucruri precum pantofi sau covoare. De asemenea, acești căței adoră să fure lucruri și trebuie să-i urmăriți pentru a le recupera.

 1. Rottweiler

Rottweilerii sunt câini intimidanți. De asemenea,  sunt foarte încăpățânați și trebuie să aibă un stăpân puternic, altfel vor ajunge să preia controlul asupra ta.

Au nevoie de un alfa pentru a le arăta calea. Se pot emoționa și pot brusca oamenii, așa că aveți nevoie de o mână fermă și de o lesă puternică. A-l scoate la o plimbare este o modalitate excelentă de a-i menține nivelul de energie cât mai scăzut.