Astfel, la data menţionată, Oilfield Exploration Business Solutions SA figura cu restanţe la bugetele de stat în valoare de aproape un miliard de lei, Complexul Energetic Hunedoara SA avea aproximativ 477 de milioane de lei, iar European Food – 400 de milioane de lei. 

În top cinci se află şi Societatea Română de Televiziune, cu datorii restante de peste 350 de milioane de lei, în timp ce compania Donau Chem SRL figurează cu restanţe de aproximativ 111 milioane de lei. 

În prima parte a clasamentului restanţierilor sunt şi retailerii Metro Cash and Carry România (locul 9), Carrefour România (locul 13), Selgros Cash & Carry (locul 21), Mega Image (locul 21), dar şi companiile de stat Electrica SA (locul 11), Regia Autonomă de Transport Bucureşti (locul 19) şi Societatea Naţională Poşta Română (locul 20). 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a reluat, anul acesta, publicarea listelor cu marii datornici la bugetele de stat, în baza Codului de procedură fiscală. Primele liste au fost publicate în luna mai, cu datoriile restante înregistrate la data de 31 martie 2016. AGERPRES