Credit Europe Bank România (CEB) a lansat cardul de credit CardAvantaj Platinum, destinat clienţilor cu venituri peste medie, limita de credit fiind de 135.000 lei. Credit Europe are în portofoliu 1.200 clienţi cu venituri mai mari de 10.000 lei. Până în prezent au fost emise peste 50 de astfel de carduri de către CEB, iar targetul băncii este de „500 de carduri pentru clienţi noi până la sfârşitul anului viitor”, după cum declară Omer Tetik, prim-vicepreşedinte în cadrul băncii.

Disponibil sub sigla Visa sau MasterCard, cardul oferă beneficii suplimentare utilizatorilor, cum ar fi accesul în peste 500 saloane Business Lounge din peste 90 de aeroporturi prin intermediul programului Priority Pass, inclusiv în salonul Business Lounge al aeroportului Henri Coandă Bucureşti.

Cardul furnizează şi un pachet de asigurări disponibil în decursul călătoriilor în străinătate. Cu el se pot obţine discounturi si servicii speciale la hoteluri din întreaga lume, închirieri maşini, restaurante de lux si se pot efectua cumpărături cu plata în rate în reţeaua magazinelor partenere ce cuprinde peste 8.000 de locaţii. Bonusul pentru fiecare tranzacţie efectuată prin intermediul cardului este de 0,3% din valoarea fiecărei tranzacţii.

Acest card „este dedicat clienţilor cu venituri peste medie care călătoresc sau care vor să facă cumpărături cu plata în rate” susţine Bianca Ioniţă, Credit Card Manager in cadrul CEB. Venitul minim pe care trebuie sa îl aibă clientul pentru a beneficia de un astfel de card este de 10.000 lei şi poate consta, de fapt, din mai multe tipuri de venituri, inclusiv dobânzile din depozite sau dividendele.

Dobânda anuală efectivă pentru CardAvantaj Platinum este de 28%, clientul având posibilitatea de a rambursa doar rata lunară, caz in care nu se mai percepe dobânda menţionată. Perioada de graţie este de 45 zile.