Vești proaste pentru românii care locuiesc în localităţile Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele. Potrivit ultimei informări transmise de Prefectura Ilfov, măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 14 zile, începând de luni seara, de la ora 22.00.

Mai exact, potrivit sursei citate, decizia vine în urma analizei de risc făcute de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică. În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărâri privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşele Chitila şi Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju) şi comunele Ciorogârla şi Corbeanca.

De menționat este faptul că, propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii.

În acest context, şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele privind prelungirea carantinei în aceste localităţi, începând din 5 aprilie, de la ora 22.00, până în 19 aprilie, la aceeaşi oră. În ceea ce privește situația epidemiologică a localităților vizate de noua măsură, potrivit sursei citate, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 calculată luni este de 10.15 la o mie de locuitori în Chitila, 9.09 în Măgurele, 9.41 în Ciorogârla şi 9.40 în Corbeanca.

Carantină totală pentru acești români

Trebuie menționat fatpul că, în urmă cu două zile, alte localități din județul Ilfov au intrat în carantină. Potrivit anunțului făcut de Instituţia Prefectului Judeţului Ilfov, măsura de carantină zonală s-a prelungit cu 14 zile pentru localităţile Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, începând de sâmbătă seara, ora 22,00.

“Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 70 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Domneşti, cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş, judeţul Ilfov”, precizează sursa citată.

Totodată, sursa citată a mai precizat că în cadrul aceleiaşi şedinţei au mai fost luate următoarele măsuri: Hotărârea nr. 71 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Jilava, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 72 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov; Hotarârea nr. 73 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.