Carantină în jurul Capitalei! Tot mai multe localități ilfovene intră în carantină, ca urmare a creșterii gradului de infectare.

Bucureștiul este practic încercuit în acest moment de localități carantinate, din cauza pandemiei de coronavirus.

Carantină în jurul Capitalei! Raed Arafat a decis

Localitățile ilfovene Berceni, Brănești și Otopeni intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de joi, ora 22:00.

Cele trei localități au depășit indicele de infectare de 6 la mia de locuitori. Ordinul de carantinare a fost aprobat de șeful DSU Raed Arafat, conform digi24.ro.

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară:

– Hotărârea nr. 31 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov;

– Hotărârea nr. 32 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Brănești, cu satele aparținătoare Brănești, Islaz, Pasărea și Vadu Anei, județul Ilfov;

Ordinele de carantinare au fost emise deja

– Hotărârea nr. 33 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Otopeni, județul Ilfov.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.”, se arată într-un comunicat de presă.

Șeful DSU a emis ordinele de carantinare.

Alte patru comune din Ilfov mai sunt în carantină. Este vorba de Bragadiru, Ciochina, Chiajna și Cornetu.

Conform celor două ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, şi comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, au intrat în carantină de marţi, de la ora 22,00, până pe 30 martie la aceeaşi oră.

Localitatea Bragadiru din județul Ilfov a intrat în carantină de luni seară. Măsura se aplică de luni ora 22.00 și este valabilă timp de 14 zile.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea