Raed Arafat a fost pus la zid de medicul pneumolog de la Spitalul Militar din Galați, Sorin Bivolaru. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta îl critică pe șeful DSU, Raed Arafat, pentru măsurile luate în timpul epidemiei.

Mai exact, medicul se întreabă ce se va întâmpla de Paște și dacă drepturile românilor vor fi din nou restrânse. El a mai adăugat că nu înțelege um mall-urile, teatrele, sau pârtiile sunt deschise, iar unele școli rămân închise.

Totodată, medicul Sorin Bivolaru critică și limitarea ieșirii din case între orele 22 și 5 dimineața și se întreabă cum poate acest lucru să stopeze pandemia de coronavirus. 

„Bună seara Dl. Arafat! Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi! Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline! Se apropie Paștele! Știți?!

O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise? Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșiri din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spun eu”, se arată în postarea transmisă de medicul Bivolaru.

E nevoie de soluții, nu de restricții ”inutile”

Medicul a criticat toate măsurile luate de autorități. El susține că măsurarea temperaturii la instituții sau la magazine nu ajută cu nimic în depistarea numărului de infectări. Potrivit acestuia, este nevoie de soluții concrete și e nevoie de o testarea în rândul persoanelor, dar și un mai bun control în rândul firmelor sau al instituțiilor.

„V-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură! Ați recomandat lucrul în ture. Hmmm… Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă.

Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19? În loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea”, mai scrie Sorin Bivolaru.

În acest context, medicul gălățean l-a invitat Raed Arafat să-l contacteze pentru a-i oferi soluții pentru limitarea răspândirii virusului. El a adăugat că îi poate răspunde șefului DSU la toate întrebările pe care le are în ceea ce privește pandemia.

„Ce ziceți, găsim o soluție? Mai e valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii își fac treburile liniștiți. Ar mai fi câte una alta de zis, dar na… nu citiți dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galați, în caz că aveți întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2”, a mai adăugat medicul.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu