Vești proaste pentru mai mulți locuitori din județul Ilfov. Aceștia vor intra în carantină și vor fi nevoiți să respecte un nou set de restricții în contextul numărului crescut de infectări cu noul coronavirus.

Mai exact, potrivit unei informări transmise de Instituţia Prefectului Judeţului Ilfov, măsura de carantină zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru localităţile Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, începând de sâmbătă seara, ora 22,00.

“Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 70 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Domneşti, cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş, judeţul Ilfov”, precizează sursa citată, într-un comunicat transmis sâmbătă.

Raed Arafat a semnat ordinul

Sursa citată mai precizează că, în cadrul aceleiaşi şedinţei au mai fost luate următoarele măsuri: Hotărârea nr. 71 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Jilava, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 72 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov; Hotarârea nr. 73 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

De menționat este faptul că, propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii. Astfel, în baza propunerilor înaintate, şeful DSU, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele pentru prelungirea carantinei zonale.

Potrivit ordinelor emise de șeful DSU, localităţile Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari din județul Ilfov vor intra în carantină de pe data de 3.04.2021, ora 22,00, până la data de 17.04.2021 ora 22,00, adică timp de 14 zile. În această perioadă, vor fi impuse și noi restricții, în funcție de incidența cazurilor de infectare la mia de locuitori.