Potrivit BBC, Italia anunță măsuri drastice. Țara europeană a intrat într-un lockdown strict de trei zile. Decizia a fost luată pentru a încerca să prevină o creştere a cazurilor Covid-19 ca urmare a sărbătorii Paştelui catolic, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, în prezent, toate regiunile se încadrează în “zona roşie”, adică la cel mai înalt nivel de restricţii, în contextul în care țara ţara se luptă cu un al treilea val al pandemiei, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

În ceea ce privește noile restricții impuse, în Italia, deplasările neesenţiale sunt interzisă, dar oamenilor li se permite să stea la masa de Paşte în casele lor împreună cu alţi doi invitaţi.

Bisericile vor fi și ele deschise, însă credincioșilor li s-a cerut să participe la slujbele religioase care se desfăşoară în apropierea caselor lor, pentru a a evita deplasarea în alte localități.

De menționat este faptul că, la fel ca și în anul 2020, la debutul pandemiei și de această dată, Papa Francisc îşi va transmite mesajul de Paşte din piaţa Sfântul Petru goală, pentru a se evita aglomerația și pentru a putea scădea riscul infectării cu noul coronavirus.

Ce se întâmplă după Paștele catolic

Restricțiile impuse sunt valabile doar trei zile, iar potrivit sursei citate, după sfârşitul acestui weekend de sărbătoare, diferite regiuni vor rămâne în restricţiile “zonei portocalii” sau “zonei roşii” până la sfârşitul lunii.

Pentru a se asigura că regulile vor fi respectate, Guvernul italian a anunţat că 70.000 de ofiţeri de poliţie în plus vor ajuta la supravegherea la nivel naţional a respectării regulilor.

De menționat este faptul că restricţiile anunțate de Italia apar în timp ce ţările din întreaga Europă încearcă să controleze o creştere a cazurilor de coronavirus, luptând în acelaşi timp cu întârzierile de vaccinare.

În ceea ce privește evoluția pandemiei, de la debutul pandemiei și până în prezent, 110.328 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Italia. Totodată, au fost raportate 3.629.000 de infecţii confirmate.