Soția ofițerului italian care a devenit spion al rușilor: Era disperat

Claudia Carbonara, în vârstă de 54 de ani, psihoterapeut specializat în sexologie clinică, expertă în terapii individuale și de cuplu, este soția lui Walter Biot, căpitanul de fregată prins de carabinierii din Italia în timp ce vindea către Rusia secrete militare într-o parcare din Roma.

„Soțul meu nu a vrut să facă rău țării. Și nici de data asta nu a făcut-o, vă asigur, rușilor le-a dat minimul pe care putea să îl dea. Nimic compromițător. Pentru că nu este prost, iresponsabil. Numai că era disperat. Disperat pentru viitorul nostru și al copiilor. Și, astfel, a făcut chestia asta”, a transmis aceasta, conform huffingtonpost.it

Era într-adevăr în criză de ceva timp

„Știu că Walter era într-adevăr în criză de ceva timp, îi era teamă să nu mai poată face față numeroaselor cheltuieli pe care le avem. Economia casei. Din cauza virusului COVID-19 am sărăcit, știți?”, povestește femeia.

Walter Biot lucrează în Statul Major al Apărării. Are un salariu fix, chiar și de un nivel bun. Se vorbește de 3.000 de euro pe lună. „Da, 3.000 de euro, dar nu mai erau suficienți pentru a întreține o familie cu patru copii, patru câini, casa din Pomezia încă de plătit, 268.000 de euro ipotecă, 1.200 pe lună rată. Și, apoi, școala, activitatea fizică, sălile de sport pentru copii, la care el nu voia absolut deloc să renunțe”.

Colegii au spus că au fost uimiți, nedumeriți, iar Claudia spune că „desigur, el a fost mereu acolo timp de 30 de ani, a slujit țara, de la Marină la Apărare, la bordul navelor ca în fața unui birou. Walter a dat întotdeauna totul pentru patria sa și repet: chiar dacă a făcut ceea ce a făcut, sunt sigură că trebuie să se fi gândit bine să nu pună în pericol interesul național. Nu este un prost, repet”.

Acum „mă tem, mai presus de toate, de asaltul mass-media. Cine nu-l cunoaște, l-a condamnat deja, l-a răstignit deja”. Dar nu el este un trădător al țării, asigură femeia, „el a slujit țara”.

Sursă foto: Dreamstime