Captură uriașă în Marea Britanie! Poliția a confiscat criptomonede în valoare de 210 milioane de euro

BBC informează că poliția metropolitană din Londra a reușit să doboare recordul anterior. Captura actuală o întrece pe cea din luna iunie. Atunci, polițiștii au confiscat criptomonede în valoare de 114 milioane de lire sterline.

O femeie în vârstă de 39 de ani, arestată sub suspiciunea de spălare a banilor pe 24 iunie, a fost interogată și în acest caz. Ea a fost eliberată pe cauțiune.

De ce erau folosite criptomonede

Răufăcătorii preferă tranzacțiile efectuate cu criptomonede deoarece expeditorii și destinatarii banilor au parte de mai mult anonimat.

„Deși numerarul rămâne rege în lumea criminalității, pe măsură ce platformele digitale se dezvoltă, vedem că din ce în ce mai multe grupări de crimă organizată folosesc criptomonede pentru a spăla bani murdari”, a spus comisarul adjunct  al poliției metropolitane, Graham McNulty.

Acesta a mai spus că detectivii din cadrul anchetei lau lucrat zi și noapte pentru a da de urma milioanelor de lire sterline sub formă de criptomonede. El a mai spus că această sumă era în vizorul poliției de mult timp, fiind legată de o rețea criminală de spălare de bani.

Comisarul adjunct al poliției metropolitane a mai spus că ancheta nu se va opri aici și că va continua pentru a pune capăt rețelei și a scoate la iveală vinovații.

Poliția metropolitană nu a spus despre ce criptomonede este vorba.

Sursă foto: Dreamstime