Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a oferit o primă reacție după ce DNA a atrimis dosarul său către Parchetul General. El susține că toate acuzațiile aduse la adresa sa sunt niște aberații, fiind vorba doar despre niște chestiuni nerezolvate.

În ceea ce privește situația EcoSud, edilul susține că urmează să fie luată o decizie, găsind un preț echitabil atât pentru operator cât și pentru Primăria Capitalei pentru a se putea intra în legalitate. El a mai adăugat că acest lucru trebuia făcut deja de un an și jumătate.

”Toate acestea sunt acuzații, sunt acuzații care sunt de competența DNA și DNA a zis că nu se susțin, sunt acuzații care sunt de competența altor Parchete și DNA-ul a spus că nu se pronunță, trimite la alte Parchete să se pronunțe. În esență, toate sunt niște aberații!

Cu EcoSud este o chestiune încă nerezolvată încă din mandatul trecut când consiliul general trecut trebuia să ia o decizie, să stabilească un preț care să se aplice acestui furnizor de servicii de salubritate.

O să încercăm să fundamentăm un nou preț care să fie echitabil și pentru operator și pentru noi, în așa fel încât să intrăm în legalitate. Lucrul ăsta trebuia făcut de un an și jumătate”, a declarat Nicușor Dan pentru Antena 3.

Ce acuzații i se aduc lui Nicușor Dan

În ceea ce privește acuzațiile aduse la adresa lui Nicușor Dan, primarul Capitalei urmează să fie cercetat pentru înșelăciune, fals în declarații, spălare de bani și exercitarea fără drept a avocaturii.

De menționat este faptul că, dosarul lui Nicușor Dan a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând ca edilul să fie citat pentru a aduce explicații cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse.

În cazul în care va fi găsit vinovat pentru infracțiunile de care a fost acuzat – înșelăciune, fals în declarații, spălare de bani și exercitarea fără drept a avocaturii, edilul ar risca ani grei de închisoare.

Amintim faptul că toate faptele de care este acuzat ar fi fost comise atunci când ocupa funcția de deputat în Parlament. Potrivit procurorilor, edilul ar fi primit anumite sume de bani și le-ar fi trecut în declarația de avere cu titlul de donații, dar, în realitate, acestea nu erau donații.

O reacție în acest sens a venit din partea avocatului Gheorghe Piperea care susține că edilul ar trebui să își dea demisia. În caz contrar, acesta susține că bucureștenii pot să îl demită prin referendum în cazul în care doresc acest lucru.

”DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale.

În comentarii veți vedea 10 poze cu extrase din ordonanță.

În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia.

Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum.

PS Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook.