Peste 24.000 de produse textile şi de marochinărie, în valoare de patru milioane de euro, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni de la un cetăţean bulgar care încerca să le introducă ilegal în România.

”În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, duminică, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, genţi de voiaj, din Bulgaria pentru o societate din Cehia. Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, ascunse în spatele cutiilor ce conţineau genţile de voiaj, cantitatea totală de 24.065 produse textile şi de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, cetăţeanul bulgar a declarat că a fost contactat de un conaţional pentru a transporta bunurile din Bulgaria în Cehia şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acestea sunt contrafăcute”, se arată într-un comunicat de presă emis, luni, de ITPF Giurgiu.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 19 milioane de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.