Conferința Apple a început. Steve Jobs tocmai a spus că a vândut  15 milioane de iPad-uri în primele 9 luni din 2010, iar AppStore a vândut peste 65.000 de aplicații pentru acest tablet PC. 
Steve Jobs a continuat prezentarea lovind în concurenţă, reprezentată de Motorola, HP, Samsung şi Research in Motion, numind produsele acestora copii ale iPad-ului.
În privinţa noului iPad, acesta are un design nou,  este cu 33% mai subţire având doar 8,8 mm  (iPhone 4 are 9,3 mm ) şi doar 589 de grame. iPad 2 vine cu un procesor nou A5, dual core, care este de două ori mai rapid, iar din punct de vedere grafic este de nouă ori mai performant.
iPad 2 are două camere una frontală şi una montată pe spate şi un giroscop care se găseşte şi la iPhone 4.
Noul iPad are o baterie care îi oferă o autonomie de 10 ore şi  un timp de aşteptare de 30 de zile. 
Odată cu iPad 2, Apple a lansat şi  iOS 4.3, o nouă versiune a sistemului de operare,  browserul Safari fiind mult îmbunătăţit. De asemenea, cu noul iPad utilizatorii vor putea efectua apeluri video graţie funcţiei FaceTime. Se pot face videconferinţe, atât între iPad-uri, cât şi între un iPad şi un iPhone sau iPad şi Mac.
În privinţa preţului, cei de la Apple nu au operat nicio modificare, astfel încât cel mai ieftin model iPad 2 de 16 GB cu Wi-Fi costă doar 499 de dolari, iar cel mai scump de 64 de GB cu Wi-Fi şi 3G costă 829 de dolari.
iPad va fi disponibil din 11 martie în SUA şi din 25 martie în  alte 26 de ţări precum Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Franţa şi Ungaria.