„În contextul celor 80 de miliarde de euro, bani europeni anunţaţi de preşedintele Iohannis pentru România, Bucureştiul trebuie să reacţioneze rapid pentru accesarea acestor fonduri.

Tocmai din acest motiv, lucrez cu o echipă de experţi în atragerea de fonduri europene, împreună cu care voi propune bucureştenilor proiectele prioritare în care vor fi investiţi aceşti bani, în mandatul meu de primar al Capitalei”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Este nevoie de oameni profesioniști

”Este necesară şi o comunicare profesionistă şi eficientă cu Ministerul Fondurilor Europene. Metroul de suprafaţă, reabilitarea reţelei de termoficare, obiective de infrastructură legate de energia verde, construcţia de spitale, campusurile şcolare şi un sistem inteligent de control al traficului sunt proiecte eligibile pentru finanţare, iar întregul meu program de guvernare locală este gândit în acest sens. Avem nevoie de experţi oameni profesionişti pentru a putea construi o Capitală de care să fim mândri!”, a mai spus Nicuşor Dan.

Câți bani au venit de la UE

România a obținut 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, a anunțat președintele Klaus Iohannis la Bruxelles, unde s-a ajuns la un acord privind pachetul de redresare economică.

Suma prezentată de președinte este împărțită în fondurile europene parte din bugetul multianual 2021-2027 (46,4 miliarde de euro) și fondul pentru redresare economică (33,5 miliarde de euro).

„Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul negocierilor de la Bruxelles.