CFR SA a pus în aplicare măsuri specifice de circulație pe rețeaua feroviară ca răspuns la condițiile de căldură extremă. Sunt aplicate restricții de viteză în zonele în care temperaturile de pe calea ferată depășesc 50 de grade Celsius.

Potrivit companiei, traficul feroviar național se desfășoară în prezent în condiții speciale, luni după-amiază. Au fost impuse restricții de viteză pe anumite secțiuni specifice ale căilor ferate din cauza temperaturilor aerului care au depășit 40 de grade și a temperaturilor la sol care au depășit 50 de grade.

Viteza trenurilor, redusă cu 20-30 km/h

Potrivit companiei, atunci când temperatura aerului ajunge la 35-37 de grade Celsius, personalul de întreținere efectuează inspecții suplimentare pe rețeaua feroviară.

Acestea includ verificări directe pe șine, monitorizarea continuă și înregistrarea modificărilor de temperatură pe șine.

În plus, atunci când temperatura căii ferate depășește 50 de grade Celsius în anumite intervale specifice în anumite stații, viteza trenurilor este redusă cu 20-30 km/h față de viteza obișnuită pentru a asigura siguranța traficului feroviar.

Măsurile sunt respectate de toate companiile

CFR SA menționează că aceste acțiuni sunt implementate de toate entitățile de infrastructură și sunt conforme cu reglementările de siguranță feroviară în astfel de situații deosebite.

Compania notifică în mod constant operatorii de trenuri de călători și operatorii de trenuri de marfă în legătură cu necesitatea reducerii vitezei de deplasare și identificarea intervalelor de stații în care această măsură va fi aplicată, astfel încât operatorii de trenuri de călători să poată informa pasagerii din trenurile care sunt deja în mișcare sau care urmează să plece în acea zi cu privire la condițiile de trafic existente.

„CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet. Rugăm călătorii ca în această perioadă să consulte INCLUSIV SITE-urile sau paginile de social-media ale OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menține condiții optime și de siguranță pe rețeaua feroviară”, transmit reprezentanții CFR SA.