"Este o analiză în curs, un sondaj de opinie pe Bucureşti ce se va finaliza probabil în două săptămâni. Cristi Buşoi este un candidat foarte bun, dar în momentul acesta candidatura nu este definitivă. Suntem într-o procedură şi vom vedea ce va reieşi din această analiză, mai sunt două săptămâni," a afirmat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a precizat că liderul interimar al PNL Bucureşti Cătălin Predoiu poate face mai multe comentarii, pentru că organizaţia de Bucureşti este cea care are prerogativa statutară să înainteze propunerea către BPN.

"Noi avem o competiţie transparentă în interior, o facem publică şi nu avem niciun fel de ezitare în a testa oferta publică cu privire la oferta noastră electorală. Ca miză, sunt de acord cu dumneavoastră, că este esenţial Bucureştiul în gestiunea alegerilor parlamentare şi în percepţia publică,"a spus Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că PNL este singurul partid politic care, într-o proporţie covârşitoare, a desemnat candidaţii pentru municipii reşedinţă de judeţ, 30 fiind deja validate, ca şi pentru prima poziţie la consiliile judeţene.

Întrebată dacă intenţionează să se retragă din politică, Alina Gorghiu a răspuns că aceasta este 'o aberaţie.'

'De parcă o femeie care trece printr-un anumit moment fericit al vieţii are un handicap, că nu are capacitatea să-şi gestioneze cariera profesională şi personală în acelaşi timp. Vă anunţ că în România sunt sute de mii de femei care ştiu să împace şi viaţa personală şi viaţa profesională minunat şi, credeţi-mă, am o energie şi muncesc mai mult decât trei sferturi din bărbaţii din partidul acesta. Nu, e o aberaţie, şi nu merită să cobor nivelul discursului la ştirea 'pe surse'. Întrebaţi-i pe colegii mei dacă aş fi declarat ceva de genul acesta ieri în BPN,' a spus copreşedinta PNL. AGERPRES