Românii se vaccinează în mod accelerat, dar deocamdată cifrele sunt mici. Aproape trei milioane de oameni au primit serul în campania naţională de vaccinare. Premierul Florin Cîţu vine cu cea mai bună veste.

Cîţu a spus când vom putea reveni la normalitate

Şeful de la Palatul Victoria a făcut un anunţ de ultimă oră pe care toţi românii trebuie să îl ştie. Cîţu spune că primul pas pentru revenirea la normalitate poate fi făcut dacă România atinge ținta de 10 milioane de persoane vaccinate antiCovid până la 1 august.

Mesajul a fost dat pe o reţea de socializare de către premier care, totodată, le mulțumește celor care i-au urat “La mulți ani!” cu ocazia onomasticii. El a mai declarat că întoarcerea la normalitate este cadoul pe care și-l dorește.

Vaccinarea, singura şansă pentru revenirea la normalitate

Florin Cîţu spune că vaccinarea este singura şansă de a reveni la normalitate. “În Duminica Floriilor vă doresc tuturor multă sănătate și încredere. Iar celor care vă serbați onomastica, la mulți ani! Știu că aveți nevoie de speranță, după un an de pandemie. Dar speranța noastră, a tuturor, trebuie să fie vaccinarea. Pe asta ne bazăm!

Nu avem altă soluție. Mulțumesc tuturor pentru gândurile voastre bune. Cum am spus și la ziua mea de naștere, cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate. Și primul pas este să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august.”, a transmis premierul duminică pe rețelele sociale.

Creștinii ortodocşi celebrează astăzi Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, dar și una a celor cu nume de floare. Circa 1,4 milioane de români își serbează azi onomastica.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea