Ministerul de resort pregăteşte un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro.

„Vreau ca în cursul lunii iulie să începem evaluarea proiectelor. Mai mult, mă gândesc să venim cu o noutate la evaluarea proiectelor. Am vorbit cu ministrul Fondurilor Europene să gândim o evaluare automată a acestor proiecte, o evaluare pe un punctaj care să se facă automat de către computer, să nu mai implicăm evaluatori. (…) Doresc să fie foarte rapidă evaluarea şi să fie anunţat antreprenorul, să vină şi să semneze contractul de finanţare. Vreau să grăbim această infuzie de bani în economia românească”, a transmis Popescu la Digi 24.

Acest pachet va fi împărţit în trei proiecte

De asemenea, ministrul Economiei a notat pe Facebook că acest pachet va fi împărţit în trei proiecte, astfel: 550 milioane euro granturi pentru investiţii, până în 200.000 de euro fiecare grant; 350 de milioane de granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente şi 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este şi acţionarul companiei şi care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

„Totodată, am emis un ordin prin care am cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiţii pe 5 ani, investiţii serioase, care să fie în concordanţă cu Green Deal. Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiţii de circa 12 miliarde de euro”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.