Anunțul cel mare vine din partea preşedintelui american, Donald Trump. Potrivit acestuia,  este posibil ca SUA să dispună de un vaccin împotriva noului coronavirus înainte de alegerile prezidenţiale programate pe 3 noiembrie.

Declarațiile președintelui Statelor Unite survin după ce acesta a fost întrebat într-o emisiune radio moderată de Geraldo Rivera când ar putea fi gata un vaccin

Înainte de sfârşitul anului, poate mai devreme!”, a spus Trump.

Întrebat dacă vaccinul va putea fi gata înaintea alegerilor din 3 noiembrie ale acestui an, Donald Trump a răspuns optimist.

″Înainte de 3 noiembrie?”, data alegerilor prezidenţiale din SUA, a insistat moderatorul emisiunii.

“Cred că în anumite cazuri, da, este posibil înainte, dar în jurul acestei date”, a spus Donald Trump.

Au dublat investițiile

Statele Unite fac eforturi uriașe în găsirea unui vaccin, astfel că au dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.

Totodată,  guvernul Statelor Unite a anunţat că va plăti miliarde de dolari pentru achiziţia cu prioritate a sute de milioane de doze de vaccin de la această companie şi de la altele din sectorul farmaceutic ajunse într-o fază avansată a testelor clinice, precum Johnson & Johnson, Biontech-Pfizer, Sanofi sau GlaxoSmithKline.