PNL a declanșat procedurile de alegeri în partid!

Președintele PNL a explicat că numărul total de delegaţi va fi de 5.000 iar „Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale”, ci este „alegerea conducerii la toate nivelurile.”

„Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile.

Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, a fost luată şi decizia privind componenţa comisiei de organizare a congresului. Totodată, Orban a adăugat că procedura de convocare a congresului va fi finalizată în şedinţa Consiliului Naţional, care va avea loc duminică.

Florin Cîţu, mesaj înainte de Congresul PNL!

Anterior, premierul Florin Cîţu a punctat că nu a spus până acum clar dacă va candida la funcţia supremă în PNL.

„Cu siguranţă voi candida la o funcţie de conducere în acest Congres. Experienţa mea ca premier şi ministru de Finanţe mă duce către acest pas. Sunt multe funcţii supreme în PNL nu doar cea de preşedinte. Avem şansa de a reforma România în patru ani fără alegeri.

De asta mă ocup acum. Eu vreau să reuşesc să fac din PNL un partid care să guverneze 8 ani”, a spus premierul în direct la Radio Guerilla.

De asemenea, premierul este sprijinit intens de primarul Clujului, Emil Boc. De altfel, chiar Cîţu a dezvăluit că are o relaţie specială cu fostul premier care a trecut România prin criza din 2008-2010.

„Domnul Boc este un om cu experienţă politică foarte mare. Mă onorează şi responsabilizează ce spune despre mine. Discutăm mult şi vorbim despre situaţia în care a fost premier şi cum a depăşit acea criză”, a dezvăluit premierul la Radio Guerilla.

Numărul total de delegaţi va fi de 5.000

Congresul va avea loc în data 25 septembrie iar numărul de delegați va fi de 5.000. Simultan, numărul delegaților de drept va fi de aproximativ 500.

  • Norma de reprezentare va fi aceeași
  • Rezultatul filalelor județene la ultimele 2 alegeri locale, Consiliul Județean și General și parlamentare (media cameră-senat)
  • Reprezentarea delegaților 50% procen,t 50% nr de voturi
  • Consiliul Național extraordinar a fost convocat pentru duminică ora 11
  • 1 iunie – 15 iunie alegeri locale
  • 1 iulie -10 august conferințele județene

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu