Când se vor putea organiza nunți în România? Florin Cîțu a spus clar: Când ne vom vaccina

Prim ministrul Florin Cîțu a declarat, în cadrul conferinței de presă de miercuri, că românii vor putea organiza din nou petreceri private începând din luna iunie, doar dacă populația se va vaccina. În categoria petrecerilor private intră și nunțile și botezurile.

Potrivit premierului, se va da undă verde la petreceri după 1 iunie, data propusă de șeful Guvernului pentru atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate.

Șeful Guvernului a mai spus că, dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, atunci restricțiile vor fi ridicate. În caz contrar, acesta a spus că restricțiile nu vor fi ridicate și că se va merge mai departe cu ele.

Ce se întâmplă cu marile evenimente

Având în vedere că anul trecut nu s-a putut organiza niciun eveniment din cauza pandemiei de coronavirus, marile evenimente au fost amânate și programate pentru acest an. Totuși, ultimele valuri ale pandemiei au pus sub semnul întrebării aceste evenimente.

Miercuri, premierul Florin Cîțu a anunțat că a purtat discuții cu organizatorii de mari evenimente din București și Cluj și s-a ajuns la un numitor comun: evenimentele vor avea loc doar cu persoane vaccinate.

„Am avut discuții cu organizatorii de evenimente, la Cluj și la București m-am întâlnit cu organizatorii. Toți au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a explicat Florin Cîțu, miercuri, în timpul unei conferințe de presă.

Când scăpam de masca de protectie

Marți, premierul a susținut o scurtă conferință de presă în cadrul căreia a fost întrebat când scăpăm de masca de protecție. Acesta a precizat că s-ar putea să nu mai fie nevoie de mască de la 1 august.

“Deocamdată, nu! Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii.

Aţi văzut că şi în Israel s-a renunţat după ce s-a ajuns la 60% aproape (rată de vaccinare – n.red.) Este clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre aşa ceva”, a declarat Florin Cîţu.

Sursă foto: Facebook