„Mi se pare că dacă facem o treabă foarte bună (…), lumea vorbeşte despre iulie, august, cam aşa ceva”, a răspuns Trump, când a fost întrebat întrebat despre durata pandemiei.

Starea din America

La momentul redactării acestui articol , în SUA s-au înregistrat peste 4.500 de cazuri de infecție cu Covid-19. Valul recent de noi cazuri confirmate s-a reflectat într-un total de 86 de decese, în timp ce doar 74 de oameni au reușit să se vindece. La nivel global, SUA se află pe locul 8 din prisma numărului de îmbolnăviri.

Schimbări la Casa Albă

„Începând de luni dimineaţa, teste de temperatură vor fi efectuate pe orice persoană va intra în complexul Casei Albe”, a anunţat Donald Trump.

„Teste de temperatură complementare vor fi realizate de-a lungul întregii zile pe persoanele care au contact cu preşedintele şi vicepreşedintele”, a adăugat acesta.

Celebra „West Wing” (Aripa de Vest), unde sunt situate Biroul Oval şi birourile celor mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui american, găzduieşte de asemenea sala de presă şi spaţii de lucru (exigus) pentru unii jurnalişti acreditaţi.

Vineri, Donald Trump a declarat stare de urgenţă la nivel naţional, ceea ce permite deblocarea a până la 50 de miliarde de dolari.