Acesta a precizat că școlile se vor redeschide în momentul în care situația epidemiologică va permite acest lucru.

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal”, conform Edupedu.ro.

„Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a răspuns Cîmpeanu.

Cresc bursele pentru elevi și studenți

„Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 mil lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 mil pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună. Trebuie finanțate clar de către stat prin autoritățile locale” a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a primit, astăzi, aviz pozitiv la audierile din Parlament. Au fost 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri.

Noul ministru a promis că dacă va considera că nu va putea realiza toate proiectele pe care le-a propus, va renunța „în favoarea cuiva mai competent”.

Inquam Photos / George Calin