Când se întoarce iarna în România! Meteorologii de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru următoarele luni. Noua prognoză arată temperaturile până în luna decembrie.

Este toamnă, însă temperaturile de afară sunt specifice unei zile de vară. Trebuie totuși să fim conștienți că la un moment dat, frigul va veni și în România.

În ultimele ore, a nins deja în mai multe zone ale Europei, iar stratul de zăpadă este unul consistent. Este vorba despre Kiruna, cel mai nordic oraș din Suedia, situat în provincia Lappland, și de localitatea Saariselkä, din Finlanda.

Când se întoarce iarna în România! Se răcește vremea

Meteorologii de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru următoarele luni. Aceștia spun că bucureștenii vor resimți temperaturi mai scăzute abia la începutul lunii decembrie. Până atunci, valorile termice se vor situa între 9 și 30 de grade.

Menționăm însă că în tot acest interval, zilele în care temperaturile vor scădea la 9 grade vor fi puține. în rest, acestea se vor situa, în medie, la 18-20 de grade.

Temperaturile vor scădea la 6 grade Celsius abia la 1 decembrie, când se anunţă minus 2 grade pe timpul nopţii. Aceasta va fi, totodată, prima zi cu lapoviță și ninsoare, potrivit AccuWeather.

După aceea, temperaturile vor fi într-o continuă scădere, pe 13 decembrie ajungând la 2 grade Celsius.

vreme-decembrie
SURSA FOTO: AccuWeather

Se așteaptă ploi torențiale

Chiar dacă sunt anunțate în continuare temperaturi ridicate în acest final de septembrie, vremea în România își va schimba aspectul. Va apărea instabilitatea atmosferică care se va caracteriza prin ploi torențiale, furtună și vijelii, spun meteorologii.

Meteorologul Florinela Georgescu a anunțat la Antena 3 CNN cum va fi vremea în următoarele zile.

Florinela Georgescu a spus că sfârșitul săptămânii va aduce temperaturi în jurul la 30 de grade în mare parte a țării. Vor fi valori considerabil mai ridicate față de ceea ce ar fi normal spre sfârșitul lunii septembrie.

În aceste condiții, și precipitațiile pot avea caracter de aversă. Se pot acumula în timp scurt cantități importante. Dar fenomenele de instabilitate nu vor fi totuși pe arii foarte extinse.

Prognoza meteo ANM. Altfel, meteorologul Elena Mateescu a declarat, zilele trecute, că temperaturile ridicate vor reveni pe teritoriul țării. Românii vor avea parte în majoritatea zonelor de temperaturi de până la 32 de grade Celsius.

Reprezentanta ANM a precizat că aceste temperaturi sunt cu mult peste pragul normal al acestei perioade.

„Vorbim de majoritatea zonelor, mai ales începând de miercuri, când vom consemna valori la scara întregii țări între 21, până la 30-31° ceea ce înseamnă valori cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă”, a precizat Mateescu.