Tinand cont de acest aspect, foarte multe persoane care in trecut foloseau calculatoarele, au ales sa renunte la acele echipamente pentru a-si cumpara laptopuri mai noi si mai performante.

In prezent, exista trei categorii de laptopuri pe piata, si anume laptopuri noi, laptopuri refurbished si laptopuri second hand. Dintre toate aceste echipamente, un laptop refurbished reprezinta cea mai buna solutie pentru cei care isi doresc un echipament performant, la un pret atractiv.

Laptopurile nou pot avea preturi piperate, in functie de specificatiile tehnice si numele brandului producator. Laptopurile second hand probabil nu sunt atat de atractive pentru ca exista conceptia ca produsele second hand nu sunt de calitate superioara (conceptie total gresita), in timp ce laptopurile second hand sunt cele care vin cu specificatii tehnice similare celor noi, dar care au fost supuse unui proces de imbunatatire de catre producator.

Mai exact, aceste echipamente dupa o scurta perioada de utilizare au ajuns din nou in fabrica, unde au fost testate, reconditionate si testat din nou, dupa care au fost reintroduse in comert sub denumirea de laptopuri refurbished, dar avand preturi mai mici decat echipamentele noi.

Aceste echipamente pot fi folosite atat in interes profesional (in cadrul firmelor sau pentru a lucra de acasa), cat si in interes personal. In interes personal, se pot folosi laptopurile refurbished pentru a asculta muzica, se pot folosi pentru a viziona filme online, se pot folosi aceste echipamente deasemenea pentru a naviga pe internet, plus pentru o multime de alte scopuri.

De regula, aceste echipamente vin cu o perioada de garantie similara cu cea a produselor noi, asa ca din acest punct de vedere utilizatorii nu au motive de ingrijorare. Cat despre uzura, exista laptopuri refurbished care nici nu se vede cu ochiul liber ca au fost utilizate inainte, in timp ce alte echipamente pot prezenta foarte mici urme de uzura.

Laptopul Refurbished Lenovo ThinkPad W530, i7-3740QM, Win 10 Pro care se livreaza cu Windows 10 Professional preinstalat si garantie 3 ani, poate reprezenta cea mai buna solutie pentru cei care isi doresc un echipament resigilat, la cel mai bun raport calitate pret.

In continuare veti putea descoperi specificatiile tehnice ale acestuia:

  • Procesor: Intel Quad Core i7-3740QM generatia a treia, 2.7GHz, up to 3.7GHz, 6Mb SmartCache. Click aici pt mai multe detalii CPU;
  • Memorie RAM: 8Gb DDR3;
  • HDD:320 Gb;
  • Unitate optica: DVD Writer;
  • Placa video: nVIDIA Quadro K1000M (Lenovo);
  • Porturi: 1xRJ45, 4xUSB, casti, card reader, 1xVGA, FireWire, Mini DisplayPort;
  • Wireless: Da; Webcam;
  • Display: 15.6” Full HD (1920×1080) color, anti-glare, LED backlight;
  • Tastaura: QWERTZ; Bateria tine minim 1 ora;

Ei bine, acesta este doar un exemplu de laptop refurbished, insa daca veti cauta la Diablos Computers de exemplu, veti putea descoperi o multime de alte asemenea produse, de la cei mai renumiti producatori de pe piata, la diferite preturi. Alegand produsele refurbished, veti obtine laptopuri la cel mai bun raport calitate – pret.