Unul dintre aceste lucruri interesante pe care nu mulți îl știu despre Suedia este că între 1850 și 1930 1,5 milioane de cetățeni suedezi au ales să părăsească țară destinația fiind America de Nord. Trebuie precizat că Suedia avea pe atunci o populație de 3,5 milioane de locuitori. 

Factori care au încurajat emigrarea suedezilor:

A fost un resentiment răspândit în larg împotriva represiunii religioase practicate de Biserica de Stat Luterană și conservatorism social și clasa snobismului al monarhiei suedeze. 

Populația a crescut și absența recoltei au făcut condițiile din zona rurală a Suediei să fie din ce în ce mai mult fără vegetație. 

După contrast, rapoarte timpurii de la emigranții pictau ca partea vest-centrală americană ca un paradis pământesc lăudând lebertatea politică și religioasă americană și oportunitățile la care nici nu se puteau aștepta.

Migrația suedeză s-a sfârșit în deceniile de după Războiul Civil American (1861-1965). Prin anul 1980, Recensământul American a raportat o populație suedeză-americană de aproape 800.000 de oameni. Majoritatea imigranțiilor au devenit pionieri clasici, culegând și cultivând preeriile ale Mariilor Șesuri, în timp ce ceilalți rămâneau în orașe, de obicei în Chicago. Tinerele necăsătorite, lăsau munca agricolă pentru a lucra ca servitoare în orașele Americane. Mulți americano-suedezi vizitau vechea țară în secolul XIX, povestirile lor ilustrând diferența în costume și maniere. Unii au plecat cu intenția de a petrece anii slăbiți ai vieții în țara lor natală, dar răzgândindu-se în clipa în care necesitau a face față cu ceea ce considerau ei, o aristrocrație arogantă, o clasă muncitoare degradată și aspră, și lipsa de respect pentru femei.

Alte lucruri interesante despre Suedia:

Deși a fost o mare putere militară în trecutul său și unul dintre cei mai mari producători de arme, Suedia nu a participat la războaie în ultimii 300 de ani, inclusiv cele două războaie mondiale

 

Monarhia suedeză este una dintre cele mai vechi din lume. Este vorba de 11 dinastii care se întind pe o perioadă de 1.000 de ani. 

Suedia are una dintre cele mai mari speranțe de viață