România se pregătește serios de campania de vaccinare anti Covid. Autoritățile au dat ultimele amănunte în privința pregătirii întregului proces. Chiar coordonatorul acestei acțiuni, medicul militar, Valeriu Gheorghiță, a oferit detalii extrem de importante.

Gheorghiță a fost cel desemnat de către președintele Klaus Iohannis să conducă întreaga campanie de vaccinare a populației din România.

Pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 sunt apropae de final. Au fost stabilite cele mai importante centre de stocare și administrare a vaccinului, cât și modul de transport al dozelor care trebuie păstrate la minus 70 de grade Celsius. Acum, autoritățile doresc să facă o simulare pentru a identifica posibile probleme ce ar putea apărea.

Începem vaccinarea după finalul lunii decembrie

„Am evaluat stadiul activităților în momentrul de față, ce mai avem de îndeplinit până la sfârșit de decembrie, pentru a fi pregătiți să începem vaccinarea după finalul lunii decembrie”, a spus, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, conform Digi24.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care țin de istoricul îndepărtat al pacientului.

Vor fi disponibile în orice centru de vaccinare truse de rapiditate de acțiune, în caz de reacție alergică majoră, adică seringi umplute cu adrenalină în diluție”, a adăugat el.