Cameron a primit două plăţi în valoare de 100.000 de lire fiecare din partea mamei sale în anul 2011, potrivit declaraţiilor de impozit care acoperă ultimii şase ani, cinci în calitate de prim-ministru şi unu înainte de preluarea mandatului de şef al guvernului. Datorită unei particularităţi a legii britanice, donaţia permite familiei Cameron să evite în mod legal plata unei taxe pe moştenire de circa 80.000 de lire, care nu se plăteşte pentru proprietăţi şi fonduri cu o valoare sub 325.000 de lire decât dacă persoana care a făcut donaţia decedează în termen de 7 ani de la data transferului.

Presa britanică scrie că dezvăluirea acestei donaţii – după ce anterior Cameron a spus că a moştenit 300.000 de lire de la tatăl său şi a vândut acţiuni din fondul de investiţii offshore al tatălui său în valoare de 30.000 de lire – ridică şi mai multe semne de întrebări în legătură cu situaţia sa financiară şi demonstrează că premierul este implicat în 'operaţiuni legale de evitare a plăţii impozitelor'.

Decizia extraordinară de a-şi publica declaraţiile de impozit pare să-l afunde şi mai mult pe David Cameron, a scris The Guardian. 'Acum, Cameron trebuie să răspundă dacă familia sa a adoptat măsuri elaborate pentru a reduce la minimum valoarea impozitului pe moştenire pe care în cele din urmă va trebui să-l plătească', continuă ziarul britanic. (Sursa: Agerpres)