Calitatea internetului din România, pe locul patru în întreaga lume!

Comparativ, prețul energiei electrice este jumătate față de cel din Marea Britanie sau Germania. Simultan, românii sunt foarte bine pregătiți iar internetul nostru se află pe locul 4 în toată lumea, conform informațiilor transmise de stirileprotv.ro

Astfel, datele virtuale a mai bine de 100 de companii din Franța, Italia, Marea Britanie, Egipt sau România sunt păstrate într-unul dintre cele mai mari centre din țara noastră, pe o suprafață de 800 de metri pătrați.

Importanța centrului de date

Într-un astfel de centru de date ajung toate informațiile salvate pe telefoanele, laptop-urile sau device-uri precum ceasurile inteligente.

„Vorbim despre cel mai mare furnizor de servicii de securitate și antivirus, care acum are și o prezență mondială, vorbim de clienți din food and beverage, lanțuri de supermarket-uri, de hipermarket-uri, vorbim de clienți care folosesc la rândul lor servicii de web hosting”, a explicat Alecs Neacșu pentru sursa menționată.

De asemenea, Iulia Ionescu a punctat că este vorba despre „o cameră tehnică de unde este asigurată constant alimentarea cu energie electrică”.

„Aici este inima centrului de date, o cameră tehnică de unde este asigurată constant alimentarea cu energie electrică. Puterea activă din această încăpere este de 1 MEGAWATT ora, iar consumul lunar de energie electrică este echivalent cu cel a mai bine de 2400 de case din România.

Aici sunt stocate pozele sau documentele din celebrul CLOUD, iar definiția este foarte simplă. Este un sistem fizic de virtualizare și protejare a serviciilor pe care le accesăm zilnic. Centrul de date este practic locul unde trăiește internetul”, a subliniat Iulia Ionescu pentru sursa menționată.

Sursă foto: Dreamstime