Terminatorul Arnold Schwarzenegger a gasit o solutie pentru a reduce din uriasul deficit pe care statul guvernat de el il are. Astfel, a  decis ca angajatii serviciilor de stat „non-esentiale” sa primeasca cel putin o zi libera…fara plata.

 

Vineri, cetatenii statului California care doreau sa isi reinnoiasca certificatele de inmatriculare sau permisele de conducere nu au gasit pe nimeni la lucru, toti angajatii fiind trimisi acasa pentru a ajuta statul sa economiseasca niste bani. De asemenea, si usile caselor de asigurari sociale au fost inchise.

 

Mai mult de 200.000 de angajati la stat au primit aceasta zi libera, care nu reprezinta un caz izolat, ci face parte dintr-un plan complex prin care Schwarzenegger spera sa economiseasca 1,3 miliarde de dolari pana in iunie 2010. Angajatii vor fi obligati sa isi ia nu una, ci doua zile de concediu fara plata pe luna, respectiv prima si a treia zi de vineri. Angajatii serviciilor medicale de urgenta, pompieri si politie nu sunt afectati de aceasta masura.

 

Pentru un angajat la stat, o astfel de masura presupune un salariu lunar cu 400 de dolari mai mic, o masura considerata abuziva de catre sindicate, mai ales ca aceste servicii aduc bani la stat, prin colectarea de taxe si amenzi de la cetateni.

 

Statul California are un deficit bugetar urias, de circa 42 de miliarde de dolari.

 

Sursa: FOX News