"În data de 26.10.2014, ora 6.00, se vor întruni condiţiile pentru furnizarea încălzirii, conform legislaţiei în vigoare, respectiv 3 zile consecutiv cu temperaturi medii sub 10 grade Celsius în intervalul orar 18.00 – 6.00", arată Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice, într-un comunicat de presă
 
RADET Bucureşti a făcut, de miercuri până sâmbătă, probe în sistemul de încălzire, înainte de furnizarea permanentă a căldurii în sezonul rece 2014 – 2015.
 
"Lipsa încălzirii, la unele blocuri sau scări de bloc, este generată de faptul că unele asociaţii de proprietari nu şi-au deschis vanele de la subsol din diferite motive – lucrări interioare – sau datorită solicitării ca furnizarea căldurii să se facă la o dată ulterioară, precum şi din alte motive interne ale acestora", potrivit Regiei de Distributie a Energiei Termice.
 
Conform Hotărârii de Guvern nr. 425/1994, modificată prin HG 168/2000, "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 – 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici".
 
Asociaţiile de proprietari care nu doresc să beneficieze momentan de încălzire, pot să limiteze sau să refuze serviciul închizând vanele, după ce anunţă RADET.