”Aplicatia noastra ii ghideaza pas cu pas pe toti cei care trebuie sa depuna declaratia pentru evidentiere a veniturilor din activitati extrasalariale. In functie de tipul de activitate derulata de contribuabil, pe baza venitului brut, aplicatia ii <> declaratia cu valoarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate, daca este cazul”, a declarat Mihaela Colesnic, manager de produs pentru CalculatorVenituri.ro.

Din 2018, Fiscul nu mai emite si nu le mai trimite contribuabililor decizii de impunere pentru veniturile din activitati independente si merge pe autoimpunere pentru persoanele fizice, exact asa cum face si pentru persoanele juridice. Astfel, pana la data de15 martie 2019, contribuabilii voravea de completat si calculat impozitul si contributiile sociale side depusdeclaratia pentru veniturile din anul 2018 si estimarea de venituri pentru anul 2019.

”Responsabilitatea calcularii impozitelor si depunerii revine integral contribuabililor cu venituri din activitati extrasalariale. Ulterior, acestia pot fi controlati de inspectorii fiscali daca au platit corect sau nu impozitele. Autoimpunerea persoanelor fizice este un proces nou, care presupune cunoasterea legislatiei fiscale”, a explicat Mihaela Colesnic. 

Pe CalculatorVenituri.ro, exista o sectiune speciala numita Declaratia Unica, unde contribuabilii isi pot incarca datele pentru a primi in mod gratuit o declaratie pe an,cu toate veniturile si impozitele calculate automat.

In Romania, estimarile actuale arata ca sunt circa 960.000 de persoanecare obtin venituri din activitati independente, acestea activand sub diferite forme, fie ca sunt PFA (Persoana Fizica Autorizata), actionari in diverse companii cu profit si dividende, II (Intreprindere Individuala), IF (Intreprindere Familiala), PFI (Persoane Fizice Independente), fie ca activeazain domeniul profesiilor liberale.

Despre CalculatorVenituri.ro si Romanian Software

Platfoma CalculatorVenituri.ro este un calculator gratuit de salarii, ce faciliteaza calculatii rapide de la brut la net si de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscala, mandate de director, administrator, conventii civile, drepturi de autor si PFA. Platforma este creatasi administrata de Romanian Software.Calculatorul de venituri este disponibil online pe www.calculatorvenituri.ro, iar aplicatia CalculatorVenituri.ro poate fi descarcata gratuit din Google Play si Apple Store.  

Romanian Software este unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane. Compania are la ora actuala prin intermediul platformei sale colorful.hr aproximativ 600 clienti si circa 140 angajati si colaboratori, administrand datele a peste 120.000 de salariati din Romania. Printre clientii sai se numara firme si institutii de renume precum: Amrest (Starbucks), Altex, Universitatea Bucuresti, Nuclearelectrica sau Alro Slatina.