Pe timpul verii oamenii sunt preocupati mai mult de petrecerea vacantei in mod cat mai placut. Patronii au acum la dispozitie servicii din partea unor firme prin care pot impusca doi iepuri dintr-un foc: sa ofere angajatilor posibilitatea de a-si petrece vacanta in strainatate, perfectionandu-si, in acelasi timp, cunostintele de limba engleza.
Fides Travel, un departament nou creat al Centrului de limbi straine Fides, a inceput sa promoveze calatoriile de studii pentru perfectionarea cunostintelor de limbi straine. Specialistii agentiei Fides Travel ii ajuta pe solicitanti sa aleaga scoala si tipul de curs dorit. De asemenea, furnizeaza teste de limba, rezerva serviciile conexe si se preocupa de pregatirea in avans a calatoriei. Cele mai cautate sunt programele de limba engleza pentru afaceri, datorita multiplelor avantaje. Cursantii nu numai ca invata limba engleza intr-un mediu lingvistic originar, dar au sansa de a comunica intr-un context real de afaceri. Studiul se face alaturi de alti oameni de afaceri sau de specialisti din diverse colturi ale lumii. Profesorii ofera o multitudine de exemple despre viata si cultura din tara gazda, care conduc la discutii interesante in cadrul lectiilor.
Pentru invatarea rapida a limbilor straine, Centrul Fides promoveaza cursuri organizate in colaborare cu Eurocentres – Elvetia si LAL – Germania. Limbile vizate sunt engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, rusa si japoneza.
Cursurile se adreseaza tuturor, de la incepatorii care doresc sa invete o noua limba straina, pana la persoanele cu un nivel avansat de cunostinte care doresc sa-si perfectioneze doar anumite aspecte lingvistice. Durata cursurilor variaza de la doua la 36 de saptamani, in functie de tipul de curs ales si de limba straina, iar numarul de ore de curs pe saptamana este cuprins intre 20 si 30.
Pregatirea se continua insa si in afara scolii: gazduirea cursantilor la o familie din zona este parte integranta a procesului de invatare. Ei au posibilitatea de a exersa limba in afara clasei si de a invata practic despre modul de viata si despre felul in care gandesc oamenii din tara respectiva.
Vizitele la diverse firme, precum si prezentarile invitatilor ofera posibilitatea realizarii unor schimburi de experienta cu alte persoane din domenii de activitate de interes pentru cursanti, fiind folositoare pentru stabilirea ulterioara a unor contacte de afaceri valoroase. Toate scolile ofera programe pentru excursii, vizite si evenimente, participantii fiind chiar ajutati sa gaseasca locurile potrivite pentru sporturile agreate de participanti.

Locatia scolilor

Engleza
Marea Britanie
Londra; Cambridge; Brighton; Bournemouth; Oxford; Torbay
S.U.A.
Washington D.C.; New York; San Diego; Florida
Canada
Vancouver; Toronto
Malta
La Valletta
Africa de Sud
Cape Town
Australia
Sidney

Spaniola
Spania
Madrid; Salamanca; Barcelona;
Malaga; Mallorca

Franceza
Franta
Paris; La Rochelle; Nice; Amboise
Elvetia
Lausanne; Neuchatel
Antibes

Italiana
Italia
Florenta

Germana
Germania
KA