Mult mai simplu este atunci când alegem un cadou pentru cei dragi, pentru că le știm preferințele, așa că avem ceva mai multă libertate în acest sens. Dar lucrurile se schimbă atunci când vine vorba despre angajați, clienți sau parteneri de business, pentru că aici este vorba de relații de afaceri, așa că nu vrei ca gestul tău să fie oarecum greșit înțeles. Este nevoie de un cadou special, așa că nu este o misiune chiar atât de simplă, cu atât mai mult cu cât îl oferi într-o perioadă specială a anului, cum sunt și Sărbătorile de Iarnă. 

Coșurile cadou, soluția perfectă, la îndemâna ta

Dacă vrei ceva special, și care să fie apreciat de toată lumea, coșurile cadou sunt ceva aparte. Caută chiar acum pe internet să vezi care sunt sugestiile celor care se ocupă cu așa ceva, și începe chiar de acum să pregătești terenul pentru zilele de Crăciun. Gândește-te că toată lumea este ocupată în acea perioadă, așa că nu este chiar atât de greșit să încerci să fii ceva mai prevăzător și să te ocupi din timp de această sarcină. 

În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți opta pentru un coș gata pregătit, cu produse tradiționale sau premium, sau chiar poți crea chiar tu un astfel de coș, dacă ai încredere că îi cunoști bine pe cei care urmează să primească darul tău. Eventual, poți face puțină muncă de detectiv și să afli preferințele fiecăruia, dar crede-ne, este un volum destul de mare de muncă.  

Cui oferi coșurile cadou corporate

Coșurile cadou corporate sunt destinate angajaților, clienților și a partenerilor de afaceri. Reprezintă cea mai bună metodă prin care le arăți acestora faptul că apreciezi că sunt alături de tine și recunoștința ta. Este un gest mic, dar care are un mare impact în rândul celor care primesc acest dar, așa că nu te gândi niciun moment că ar putea fi ceva deplasat dacă optezi către acest gen de cadou. 

Coșurile cadou pentru clienți

Un adevărat om de afaceri acordă importanța cuvenită tuturor clienților pe care îi are, indiferent dacă este vorba despre unii mai modești, sau alții care au adus venituri substanțiale pentru afacerea ta. Măcar o data pe an ar trebui să le oferi tuturor un cadou simbolic, și ce prilej mai bun ar putea fi decât Sărbătorile de Iarnă? 

Dacă nu ai prea mulți clienți, atunci poți să faci un efort și coșul tău cadou să fie ceva mai special, plin cu produse de bună calitate, și care să îl surprindă în mod plăcut. Poți opta chiar și pentru coșuri cadou de lux sau cu produse premium, printre care să se afle și ceva personalizat cu logo-ul firmei tale, de regulă agende, instrumente de scris sau calendare de birou. 

În cazul în care nu vrei să oferi un astfel de coș cadou neapărat cu ocazia Crăciunului, poți opta să le trimiteți un astfel de dar cu ocazia lansării unui nou produs, după ce ați încheiat un nou proiect împreună, sau chiar de ziua sa aniversară, dacă știi această dată. 

Coșuri cadou pentru angajați

Sunt mult mai multe ocaziile cu care angajații tăi ar putea să primească astfel de cadouri, menite să le arate că îi apreciezi, că le-ai remarcat loialitatea și dăruirea. Ca și în cazul cadourilor pentru clienți, și în cazul angajaților le poți oferi după încheierea unui proiect, la aniversarea firmei, zilei lor de naștere sau de Sărbătorile de Iarnă sau de Paște. Optează de această dată pentru coșuri cadou tradiționale, pline de bunătăți foarte apreciate în această perioadă, de toată lumea. O sticlă de vin bun, un cozonac pufos și dulce, o cutie cu bomboane de ciocolată de bună calitate, o cutie de cafea sau ceai, turtă dulce, dar și ceva decorațiuni specifice aceste perioade speciale: glob pentru pomul de Crăciun, o crenguță de brad, câteva conuri, o punguliță cu portocală confiată, batoane de scorțișoară și multe altele. Evident, acestea sunt doar câteva sugestii, tu poți opta pentru oricare alte produse dorești, sau poți personaliza coșul cadou și cu alte mici atenții, menite să le arate angajaților tăi că nu îi consideri ”sclavi pe plantație”, ci o mare familie.

De reținut ar fi ca toți angajații să primească același tip de produse, pentru a nu exista discuții în acest sens. Diferențele le poți face, eventual, la valoarea acelui mic stimulant financiar acordat de regulă, la final de an. De asemenea, ai grijă să nu uiți pe nimeni, pentru că ar fi chiar o adevărată dovadă de neglijență din partea ta, iar respectivul angajat s-ar simți marginalizat, deși poate nu este cazul de așa ceva, ci doar o omisiune involuntară. 

Coșuri cadou pentru partenerii de afaceri

Și în acest caz trebuie să găsești acele produse care să fie pe placul partenerilor tăi de afaceri, care este perioada din an când vrei să dăruiești aceste coșuri cadou, și dacă mai poți adăuga ceva în pachetul oferit. De regulă, pentru a nu da greș, se recomandă să alegi produse pe placul tuturor, dar cu mențiunea că de această dată trebuie să fie unele din gama de lux, sau premiul. Din fericire, există și coșuri cadou special concepute pentru a fi oferite în dar partenerilor de afaceri, și care sunt perfecte pentru a le arăta acestora respectul, loialitatea și aprecierea ta. 

Cât despre perioada anului în care alegi să oferi darul tău, aceasta nu este chiar atât de importantă, dar de regulă cam toată lumea sărbătorește Crăciunul. Încearcă, de asemenea, pe cât posibil, să personalizezi un pic darul tău, iar pentru asta trebuie să știi ceva mai multe despre cel care urmează să îl primească. Un coș cadou corporate care pare prea impersonal, sau pur și simplu nu se potrivește persoanei respective, va avea un efect opus celui pe care îl preconizai. 

Nu-ți face griji, cu puțină bunăvoință, dar și cu un buget realist, vei reuși să oferi în dar cadourile corporate perfecte!