Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că opoziţia a strâns 237 de semnături pentru moţiunea de cenzură, cu 4 peste numărul necesar pentru ca moţiunea să treacă. În plus, există discuţii cu mai mult de 10 alţi parlamentari fie pentru semnături, fie pentru susţinerea moţiunii prin vot. Moţiunea va fi depusă la începutul săptămânii viitoare, posibil luni, dar o dată exactă nu a fost deocamdată stabilită, precizează Orban. El nu a dorit să spună dacă există sau nu semnatari din partea PSD.

“Această moțiune este o moțiune decisivă , este o moțiune în care nimeni nu își poate permite să lipsească”, afirmă Ludovic Orban. Împreună cu toţi semnatarii, se va analiza cea mai bună dată pentru ca prezenţa să fie de 100%.

Întrebat de jurnalişti despre discuţiile despre o eventuală guvernare, dacă moţiunea va trece de Parlament, Ludovic Orban a declarat: “Aș prefera să nu mă erijez în purtător de cuvânt al altor formațiuni politice. Cu siguranță că am discutat posibile dezvoltări ulterioare moțiunii de cenzură. Nu se poate spune că există un acord deplin. Încă există diferențe de opinii și, oricum, important este să treacă moțiunea de cenzură și să punem punct acestei guvernări nenorocite care face un rău imens  României. Ulterior, în conformitate cu prevederile constituționale, președintele României va declanșa consultările și în cadrul acestor consultări, dacă mai există diferențe de opinie, vom căuta să găsim o soluție care să facă bine României.”

Cât despre schiţele apărute în presă privind componenţa unui eventual Guvern al Opoziţiei, preşedintele PNL spune că: “Cine a difuzat aceste informații și-a bătut joc de români. Sunt niște fake-news-uri jenante, penibile, care nu au nicio legătură cu realitatea […] Nici măcar nu sunt asumate sub semnătură de niște jurnaliști.”

Întrebat dacă PNL are totuşi o schiţă de Guvern, Ludovic Orban a declarat: “Cu siguranță. Suntem în evaluare, avem 3, 4 chiar şi 5 candidați pentru fiecare portofoliu. Evident, vom alege cei mai buni oameni și cea mai bună soluție, dar  în momentul în care va fi vorba de a genera o formulă de guvernare.”

Preşedintele PNL le-a dat asigurări românilor că nu trebuie să se teamă că România ar putea cădea într-o criză politică, daca moţiunea de cenzură va trece: “România este în criză politică de când e PSD la putere. O criză politică provocată de modul abuziv de conducere, de tentativa sistematică, de  capturarea statului român, de agresiunile sistematice împotriva mediului de afaceri, împotriva justiției și împotriva siguranței vieții și proprietății cetățeanului. Noi vom pune punct acestei crize politice și vom găsi soluția care să permită o bună guvernare pentru România.”