Având ca principali piloni piese clasice produse între 1930 și 2015, expoziția care are loc în magazinul Bvlgari din New York include piese precum colierul din aur și diamante inspirat din plafonul boltit al Panteonului, un alt impresionant colier care are la bază faimoasa Via Appia și încă unul din aur în două tonuri presărat cu monede romane din aliaj de argint. Cu obiecte culese din portofoliul firmei dar și din colecții private, această expoziție pune în evidență, de asemenea, o serie de monede din timpul marelui imperiu cu capitala la Roma aflate în protofoliul American Numismatic Society. Cei care își doresc să viziteze expoziția și să afle detalii despre toate exponatele au posibilitatea de a o face până pe 22 noiembrie strict în baza unei rezervări.

„Bvlgari datorează foarte multe orașului Roma. Colecția noastră are ca țintă să capteze, dar și să aducă un omagiu, acestei metropole istorice a cărei frumusețe atemporală și flux progresist încă uimesc vizitatorii din întreaga lume”, a declarat Jean-Christophe Babin, președintele Bvlgari.

Istoria companiei italiene începe cu fondatorul spău, Sotirios Boulgaris, un aromân din Kalarites, fiu de imigranți, care și-a început cariera de bijutier în orășelul Paramythia din Grecia în 1877. Patru ani mai târziu acesta se mută la Roma, după un scurt periplu pe la Napoli, și deschide al doilea magazin al său, pe Via Sistina, marcând momentul zero al companiei Bvlgari în 1884. Pe lângă proveniența logică legată de numele fondatorului său, numele Bvlgari are clare radacini latine.