"Investitorii au tranzacţionat acţiuni de peste 300 de milioane de euro luna trecută, nivel care a fost cu 70% peste valoarea din august 2017. Valoarea medie zilnică de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de 14,7 milioane de euro în septembrie, iar la finalul primelor nouă luni ale acestui an acest indicator a ajuns la 9,75 milioane de euro. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2016, valoarea medie zilnică de tranzacţionare a crescut cu aproape 35%", se arată în document, potrivit Agerpres.

BET, indicele principal al pieţei, care măsoară evoluţia celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a încheiat primele nouă luni cu un plus de 11%. În acelaşi interval de timp, indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%. 

"Atractivitatea pieţei de capital a crescut în acest an şi datorită dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate. BET-XT-TR, indicele extins de tip total return care urmăreşte evoluţia preţului acţiunilor celor mai tranzacţionate 25 de companii, precum şi dividendele distribuite de acestea, a crescut cu aproape 22% în primele nouă luni", a spus Lucian Anghel, preşedintele BVB. 

Conform BVB, toţi indicii au avut creşteri de peste 11% în perioada ianuarie-septembrie din acest an, în timp ce trei dintre cei opt indici ai BVB, fără a lua în calcul indicele ROTX, au crescut fiecare cu peste 20%.