Prin aplicarea acestei măsuri, BVB intenţionează să reducă varietatea de blocuri de tranzacţionare care se aplică pentru acţiunile tranzacţionate la BVB şi să reducă blocul de tranzacţionare pentru unele acţiuni astfel încât acestea să devină mai accesibile investitorilor. Blocul de tranzacţionare aplicat acţiunilor va fi revizuit periodic, astfel încât să fie corelat cu dinamica preţurilor acestora.

Schimbarea blocului de tranzacţionare pentru acţiuni se înscrie în iniţiativele BVB pentru creşterea lichidităţii prin eliminarea fragmentării pieţei. Următorul pas în cadrul acestor iniţiative consta în extinderea blocului de tranzacţionare.

Pentru acest an, mai multe măsuri operaţionale care vizează creşterea lichidităţii au fost deja luate, printre care extinderea programului de tranzacţionarea până la ora 18:00 începând cu 3 ianuarie 2014, noul program de market making începând cu 3 ianuarie, includerea stării de piaţă ,,Tranzacţionare' la închidere începând cu 5 mai, reducerea stării ,,Pre-deschidere' cu 15 minute şi, respectiv, extinderea tranzacţionării continue cu 15 minute începând cu 5 mai, creşterea investibilităţii indicilor din familia BET începând cu luna iunie şi lansarea de noi indici în lunile iunie şi septembrie. (Sursa: Agerpres)