Pe sistemul alternativ de tranzacţionare, valoarea tranzacţiilor a crescut cu 560%, la peste 16 milioane de euro.

Potrivit raportului din luna ianuarie, Bursa de Valori Bucureşti a început anul pe un trend descrescător, mai accentuat decât majoritatea pieţelor din regiune. În ianuarie, principalul indice al BVB, BET, a coborât cu 10,5%.

"BET Total Return – BET-TR a încheiat luna ianuarie cu un declin similar indicelui BET. Indicele BET-TR reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum şi dividendele distribuite acţionarilor de aceste companii. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a urcat în ianuarie cu aproape 4%, la 631,82 milioane lei – 139,41 milioane euro faţă de luna decembrie 2015. Rulajul cu acţiuni este, însă, cu aproximativ 11% sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2015', se arată în raportul menţionat.

Documentul din februarie spune că BVB a recuperat în luna februarie o parte din scăderile din luna precedentă, mai rapid decât majoritatea pieţelor din regiune. În februarie, BET a crescut cu 1,92%.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a coborât în februarie la 528,7 milioane lei – 117,9 milioane euro faţă de 631,8 milioane lei – 139,4 milioane euro în luna ianuarie 2016. Rulajul cu acţiuni este cu aproximativ 13,7% sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2015.

În luna martie, conform raportului lunar, Bursa a continuat tendinţa crescătoare în luna martie şi a recuperat majoritatea pierderilor de la începutul anului, în linie cu pieţele din regiune. În martie, principalul indice al BVB – BET – a crescut cu 5,45%. AGERPRES