Cele două entităţi vor demara împreună o serie de programe, menite să aducă antreprenorii mai aproape de piaţa de capital, prin finanţarea pe piaţa AeRO şi pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti.  În primăvara acestui an, va fi demarat un program de şase săptămâni, cu şase workshopuri ale IMM-urilor din IT&C care îşi vor prezenta afacerea în fata investitorilor.

Desfăşurarea programului:

–    Se vor invita/preselecta companii din şase regiuni ale ţării, 10 companii/regiune, total 60 de companii, care vor prezenta poveştile lor de afaceri şi de creştere într-o sesiune de pitching dedicată sectorului din care provin, sau regiunii specifice, sau unui anumit model de poveste de creştere (de exemplu, companii care doresc să strângă bani pentru a îşi extinde serviciile în străinătate sau companii care doresc să îşi dezvolte noi linii de business). Publicul va vota pentru prezentarea fiecarei companii, luând în considerare diferite criterii de evaluare. Va fi comunicat după eveniment, în mod individual, pentru fiecare companie în parte, criteriul la care a obţinut cel mai mare scor (cu declaraţii ale reprezentantului companiei şi argumente de corelare a companiei cu criteriul de evaluare respectiv).
–     Pentru sesiunea de pitching, fiecare companie va fi sprijinită de un Consultant Autorizat (să pregătească prezentarea, să îşi vândă povestea de business). Dupa sesiunea de pitching, compania şi Consultantul Autorizat vor intra în discuţii privind procesul de listare efectivă pe bursă (procesul nu este obligatoriu).

–    Întrucât este vorba de un program de marketing, toţi Consultanţii Autorizaţi vor fi invitaţi să se alăture programului http://www.bvb.ro/ForCompanies/AeroForShares/ListOfConsultants), însă doar cei interesaţi vor adera efectiv la program.