Cifra de afaceri a BVB a înregistrat un avans consistent în primele șase luni, de 28,4%, până la 10,9 milioane lei, pe fondul creșterii volumelor de tranzacționare. Profitul operațional aproape că s-a dublat, crescând de la 2,4 milioane lei în primul sesmestru din 2010, la 4,26 milioane lei în primele șase luni din acest an. O creștere puternică a fost raportată pentru profitul financiar, de la 2,84 milioane lei la 9,14 milioane lei.
Marele câștig din activitatea de tranzacționare l-a reprezentat de departe listarea în ianuarie a Fondului Proprietatea, care din acel moment și până în prezent a crescut de peste două ori lichiditatea pieței.
“Primele 6 luni din acest an indică o creștere a rulajelor pe majoritatea segmentelor operate de Bursa de Valori București, odată cu listarea unor companii și instrumente noi. Dacă primul trimestru al acestui an a fost caracterizat de perspective din ce în ce mai bune pentru economia României și piața de capital, în general, trimestrul al doilea a atras atenția asupra crizei datoriilor suverane. Incertitudinea din regiune a afectat apetitul pentru risc al investitorilor. Drept urmare, multe burse din regiune, inclusiv BVB, au traversat o perioadă mai puțin fastă, caracterizată de scăderea prețurilor și a valorilor de tranzacționare. Cu toate acestea, rezultatele semestriale ale BVB sunt în linie cu așteptările noastre”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB.