Bursa de Valori Bucureşti – BVB a închis în scădere şedinţa de vineri, iar valoarea schimburilor a fost de 31,69 milioane de lei (6,55 milioane de euro).

Dintre acestea, 29,55 milioane de lei (6,1 milioane de euro) au reprezentat tranzacţiile cu acţiuni.

Evoluția indicilor bursieri

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,05%, la 7.917,72 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere similară.

Iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a stagnat, informează Agerpres.

Şi indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a stagnat, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,68%.

Totodată, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a coborât cu 0,33%, precizează sursa citată.

Piața Reglementată

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile BRD – Groupe Societe Generale au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 14,57 milioane de lei.

Au fost urmate de titlurile Băncii Transilvania, cu 2,65 milioane de lei, şi de cele ale Fondului Proprietatea – cu 2,33 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Sinteza, care s-au apreciat cu 7,83%, urmate de cele ale Electroaparataj (+7,04%) şi Alumil Rom Industry (+3,57%).

Pe de altă parte, deprecierile cele mai semnificative au fost consemnate la titlurile Prebet (-5,96%), Altur (-5,66%) şi Transilvania Broker de Asigurare (-4,14%).