Început bun de şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti. Miercuri, BVB a deschis şedinţa în creştere, iar după jumătate de oră de la debut se înregistrau tranzacţii de 9,675 milioane de lei (1,980 milioane de euro).

Indicele BET, o creştere cu 0,17%

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, era pe plus cu 0,17%. Indicele BET-Plus, care indică evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,18%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un avans de 0,16%. Reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a consemnat o apreciere de 0,09%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 0,12%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,21%.

Acţiunile Dafora şi Şantierul Naval Orşova, cele mai mari creşteri

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Dafora (+6,45%), Şantierul Naval Orşova (+6,16%) şi SSIF BRK Financial Group (+3,82%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile SIF Muntenia (-1,86%), Turbomecanica (-1,15%) şi BVB (-0,82%).

Drepturile de alocare emise de Bittnet Systems intră la tranzacţionare de miercuri

Bursa de Valori Bucureşti a mai transmis că drepturile de alocare emise de Bittnet Systems în cadrul unei majorări de capital social prin aport în numerar, în valoare de 10,7 milioane lei (2,2 milioane euro), vor intra la tranzacţionare de miercuri, 10 martie.

Drepturile de alocare vor fi tranzacţionate sub simbolul BNETR09.

Majorarea capitalului social s-a derulat în două etape, în cadrul cărora au fost subscrise cele 18,1 milioane de acţiuni noi, adică 100% din emisiune, Bittnet Systems ridicând, astfel, o finanţare în valoare de 10,7 milioane lei.

Drepturile de alocare vor fi tranzacţionabile până la înregistrarea coordonatelor capitalului majorat. La finalul perioadei de tranzacţionare a drepturilor de alocare, deţinătorilor de drepturi BNETR09 le va fi alocata câte o acţiune BNET pentru fiecare drept deţinut, precizează BVB.

Bittnet Systems este o companie cu capital majoritar românesc, ce activează în domeniul IT. Începând cu anul 2015, acţiunile companiei au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO. Începând cu 3 iunie 2020, acţiunile companiei au fost admise la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a BVB. Bittnet este prima companie de IT din România listată la bursă şi singura de pe Piaţa Reglementată.

Sursă foto: INQUAM Photos, Diana Oros