Vestea momentulului de la BVB. Acţiunile Bittnet Systems (BNET) vor fi incluse, din 22 martie, în indicii FTSE Global Micro Cap şi FTSE Total-Cap. Aceasdtă decizie a fost luată în urma celei mai recente revizuiri semestriale a indicilor FTSE Russell.

„Anunţul FTSE Russell este o veste foarte importantă pentru întreaga piaţă de capital şi cu atât mai mult pentru toţi cei care au ales să investească în acţiunile Bittnet. Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă are beneficii nu doar pentru companiile care intră în indicii pentru Pieţe Emergente, ci şi pentru alte companii care, odată cu includerea în indicii pentru microcaps, intră pe radarele unor noi investitori internaţionali care urmăresc aceşti indici.

Includerea acţiunilor Bittnet în cei doi indici FTSE Russell, la nouă luni de la promovarea companiei de pe AeRO pe Piaţa Reglementată, demonstrează că piaţa de capital validează poveştile de succes ale companiilor”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, citat într-un comunicat al BVB.

Lista finală a companiilor care urmează să fie incluse în aceşti indici va fi anunţată pe 5 martie.

Includerea acţiunilor Bittnet aduce multe satisfacţii

„Anunţul FTSE Russell de a include acţiunile Bittnet în indicii săi globali ne aduce multe satisfacţii, deoarece reprezintă încă o confirmare a faptului că şi companiile antreprenoriale, uneori etichetate prea uşor ca fiind mici, pot aduce lichiditate semnificativă în piaţă. Cred că această decizie a FTSE Russell, la cinci luni de la includerea acţiunilor BNET în indicele BET-XT, ar trebui să dubleze semnalul pentru investitorii profesionişti locali, de a-şi diversifica portofoliile, oferind expunere atât de necesară într-o companie de IT cu creştere accelerată.

Dar, cel mai important, mulţumim tuturor acţionarilor noştri care, în ultimii şase ani, au tranzacţionat atât de activ acţiuni BNET – includerea noastră în indicii FTSE Russell reprezentând adevărata mărturie a puterii şi influenţei pe care aceştia o au asupra pieţei de capital locale”, a spus Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet Systems.

Astfel, România va avea două companii în cei doi indici. E vorba de Bittnet Systems şi TeraPlast. Titlurile producătorului de materiale de construcţii au fost incluse în cei doi indici în septembrie 2020. Atunci România a fost promovată efectiv la statutul de Piaţă Emergentă, prin includerea în indicele pentru Pieţe Emergente a acţiunilor Băncii Transilvania şi Nuclearelectrica. FTSE Global Micro-Cap face parte din seria de indici FTSE Total-Cap. Ea se adresează companiilor din sectorul micro, conform clasificării FTSE Russell. Includerea companiilor româneşti în aceşti indici contribuie nu doar la vizibilitate. Ea are un rol important şi la atragerea de capital din partea administratorilor de fonduri.

„Bittnet devine o altă poveste etalon pentru Bursa de Valori Bucureşti, pentru că în cei şase ani de prezenţă pe piaţa de capital a utilizat la maximum mecanismele pieţei atât pentru atragerea de finanţare, pentru creşterea vizibilităţii, dar, mai ales, pentru extindere. Parcursul Bittnet de la listarea din 2015 până în prezent demonstrează eficienţa listării şi a finanţării prin piaţa de capital pentru dezvoltarea companiilor într-un mod sustenabil şi a faptului că investitorii recunosc un astfel de parcurs prin evaluarea companiei la cota Bursei, iar includerea în indicii FTSE Russell vine ca o consecinţă naturală a tuturor acestor lucruri.

Ne dorim să avem cât mai mult companii româneşti în indicii FTSE Russell, pentru că astfel de consolidăm statutul de piaţă emergentă şi, totodată, suntem mai vizibili pe radarele investitorilor internaţionali”, a afirmat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.