Trucul prin care poți curăța sertarul de detergent

Mașina de spălat poate fi curățată mult mai ușor decât credeam până acum. O femeie care folosește Facebook, a publicat pe un grup destinat curățeniei un mesaj cu privire la trucul care ne poate ajuta să curățăm mult mai repede și mai bine mașina de spălat.

Unul dintre cele mai complicate lucruri de curățat când vine vorba de mașina de spălat este sertarul în care punem detergent sau balsam. Acesta este împărțit în trei compartimente:

  • unul pentru detergent
  • unul pentru balsam
  • unul pentru prespălare

Cum speli mai bine sertarul de detergent de la mașina de spălat?

Acumularea de murdărie din acest sertar este destul de complicat de curățat, dar, potrivit trucului oferit de internaută, există un buton pentru acest proces.

Utilizatoarea de Facebook spune că este vorba despre un buton care, de obicei, este de culoare albastră.

Butonul nu este unul propriu zis și nu se află lângă restul butoanelor pentru programele de spălat.

Este vorba despre un buton care se află în sertarul pentru detergent și care permite scoaterea acestuia din mașina de spălat.

Sertar detergent mașină de spălat
Sertar detergent mașină de spălat/SURSA FOTO: Dreamstime

Odată scos sertarul de detergent din mașina de spălat, acesta devine mult mai ușor de curățat. Mulți oameni au fost surprinși de acest truc. Alte internaute au spus că nu știau că pot scoate sertarul de la mașina de spălat.

„Vorbești serios? Îmi lovesc întotdeauna degetele încercând să curăț interiorul, și tu îmi spui că în tot acest timp, aș fi putut pur și simplu să-l scot? Fug să încerc acum”, a spus una dintre internaute.

Cum scapi de murdăria din sertar?

Unele internaute au fost curioase se află cum să scape de murdăria din acest sertar, referindu-se în special la murdăria neagră.

O femeie a explicat că această murdărie se face din cauza balsamului de rufe. Uneori, acesta poate prinde mucegai. Pentru a scăpa de această murdărie, se poate folosi oțet alb și ulei de lavandă.

Pentru a nu ajunge în această situație, utilizatoarea rețelei de socializare a spus că ar trebuie ca sertarul acesta să fie lăsat puțin deschis după spălare.

În acest fel cantitatea de mucegai care se va forma va fi mai redusă.

„Lăsați întotdeauna sertarul dozatorului ușor deschis după spălare, deoarece acest lucru ajută la reducerea cantității de mucegai, care s-ar putea forma”, spune ea.