Și Indicele pan-European STOXX 600 a crescut cu 2,7%, după ce luni a ajuns la cel mai redus nivel din noiembrie 2012, transmite Reuters, citată de agerpres.

În ceea ce privește subindicele companiilor din domeniul turismului şi divertismentului, acesta înregistra un declin de 0,5%, după ce măsurile stricte adoptate de guverne pentru a stopa extinderea epidemiei au forţat companiile aeriene să-şi reducă zborurile, costurile şi numărul de angajaţi.

Bursa din Franţa consemna un avans de 3,9%, după ce luni a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii şase ani. Tot luni, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că Executivul va garanta credite în valoare de 300 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile să depăşească actuala criză.

Indicele DAX al Bursei de la Frankfurt avea un avans de 1,84%, ajungând la 8.903,47 puncte, după ce luni a scăzut sub pragul de 9.000 de puncte.

BVB a deschis în creștere

În ceea ce privește Bursa de la Bucureşti, aceasta a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar valoarea schimburilor se cifra la 6,9 milioane de lei (1,4 milioane de euro), la 30 de minute de la debut.

Cea mai mare firmă de catering din lume, Compass Group, a emis un avertisment de profit din cauza deciziilor adoptate în Europa şi America de Nord pentru a stopa extinderea epidemiei, iar acţiunile sale au scăzut cu 7,2%.

Bursa japoneză a închis şedinţa de marţi în creştere uşoară cu 2,46%, pe fondul atenuării panicii provocate de pandemia de coronavirus. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 17.011,53 puncte, în creştere cu 9,49 puncte.

“Problema investitorilor este că nu se cunoaşte încă impactul economic al epidemiei – o lună, un an – şi cât de mult vor scădea cheltuielile consumatorilor”, a apreciat analistul Rick Meckler, de la Cherry Lane Investments în New Jersey.