Acordul semnat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Wiener Boerse A.G.( WBAG) continua relatiile de cooperare dintre cele doua institutii. Potrivit unui comunicat al BVB, acesta are scopul de a creste capacitatea bursei de la Bucuresti de diseminare a informatiilor bursiere, prin intermediul mijloacelor tehnice puse la dispozitie de bursa austriaca si cresterea vizibilitatii BVB pe plan international.

“Incepand cu data de 1 Ianuarie 2007, Bursa de Valori Bucuresti va deveni unul din actorii pietei financiare europene si aceasta situatie calitativ noua va deschide piata de capital romaneasca pentru noi zone ale mediului investitional international. Aderarea la UE aduce noi oportunitati si provocari pentru Bursa de Valori Bucuresti, iar Acordul incheiat cu Bursa de Valori din Viena isi propune sa aduca mai aproape piata de capital din Romania de investitorii europeni, intr-o maniera cu care acestia sunt deja obisnuiti” spune Stere Farmache, director general BVB.

Colaborarea dintre cele doua burse dateaza de mai multi ani. Unul dintre cele mai semnificative proiecte derulate impreuna este lansarea in anul 2005, a indicelui ROTX, compus din emitenti listati la bursa din Bucuresti si tranzactionat la bursa din Viena.

Sursa: Capital 4 Decembrie 2006