Indicele principal CAC 40 au Bursei de la Paris înregistra, luni dimineaţă, un declin de 0,9%. Duminică, Franţa a bombardat oraşul sirian Raqqa, bastionul insurgenţilor Statul Islamic, devenind singura putere europeană care desfăşoară operaţiuni masive de luptă în Irak şi Siria. Statul Islamic a revendicat atentatele de vineri seară din Paris, soldate cu 132 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare foarte gravă, potrivit celui mai recent bilanţ.

Luni dimineaţă, indicele bursier Stoxx Europe 600 înregistra un declin de 0,6%. Din cauza temerilor privind încetinirea redresării economiei globale, indicele Stoxx Europe 600 a scăzut săptămâna trecută cu 2,7%, cel mai semnificativ declin din septembrie.

Unele companii franceze au scăzut luni la bursă: operatorul hotelurilor Accor înregistra un declin de 7,2%, grupul Aeroports de Paris, operatorul aeroporturilor Charles de Gaulle şi Orly înregistra un declin de 5%, compania Eurotunnel, care se ocupă cu administrarea tunelului pe sub pe sub Marea Mânecii, care leagă Marea Britanie de Franţa, înregistra un declin de 4,5%. Acţiunile firmelor de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, Hermes, şi Kering, care obţin o mare parte din vânzări de la turiştii străini care vizitează Parisul, înregistrau un declin de aproximativ 3% iar asiguratorul AXA SA a 'pierdut' 1,8% din valoare. AGERPRES